Kostuums van 6+ webwinkels
Home » Hoe organiseer ik een tropisch themafeest?

Hoe organiseer ik een tropisch themafeest?

cocktails op tropisch feest

Nu het zomer is, is het een leuk idee om een tropisch themafeest te organiseren! Ook al is het niet altijd mooi weer in Nederland, het is een mooi excuus om de zon en mensen bij elkaar te brengen! Haal de hoelarokjes maar van de zolder! In deze blogpost zullen we de leukste tips geven voor het organiseren van een themafeest dat in het teken staat van Hawaii om het zomerse en tropische gevoel te beleven!

Hawaiiaanse aankleding van het feest

Hoe zorg je voor een leuke tropische aankleding van de feestlocatie? Allereerst kun je het zo uitgebreid mogelijk maken als je maar wilt. Wil je het strand nabootsen? Zorg voor zacht zand voor het echte zomerse gevoel en zet strandstoelen neer. Als je zelf geen zwembad hebt, zorg voor een opblaasbadje met opblaaskrokodillen! Een must voor de echte tropische feestvierders is een cocktailbar! Maak zelf de drankjes of vraag iemand die hier goed in is. Succes gegarandeerd. Een ander belangrijk element is de muziek. Echte tropische nummers zoals ‘Vamos a la playa’ en de hits van de Gypsy Kings kunnen niet ontbreken.

Zomerse dresscode

Het leukste is als iedereen een beetje bijdraagt aan de tropische sfeer. Voer een ‘tropical dresscode’ in. Maar hoe zie je er dan tropisch uit? Dit moet niet moeilijk zijn. Als je aan Hawaii denkt, denk je waarschijnlijk al snel aan vrolijke kleurtjes en hoelarokjes. Een leuk idee voor de vrouwen onder ons, of een zomerse strandjurk. De heren kunnen hun Hawaii shirts en zwembroek dragen. Voor de rest: slippers!

Tropische accessoires

Een themafeest wordt compleet gemaakt door de leuke tropische accessoires, zoals opblaasbare palmbomen. Deze zorgen voor de ‘finishing touch’. Zet je zonnebril maar op en doe een leuk bloemetje in je haar! Ook leuk om uit te delen wanneer de gasten op je feest binnen komen: Hawaii kettingen! Of waaiertjes voor het warme weer.

Tropische hapjes

Welke hapjes zijn geschikt voor een Hawaii themafeest?
Het themafeest draait om het onderwerp zon, zee en strand. Je kunt bijvoorbeeld lekkere vis hapjes maken. Ook zijn fruit op een stokje of hapjes in een kokosnoot ideaal. Ben je niet zo’n held met chique hapjes maken? Organiseer een barbecue met het lekkere weer!

Tropische drankjes

Wat wordt er gedronken op tropische themafeesten? We hadden de cocktailbar al genoemd. Qua drankjes kun je denken aan cocktails als Pina colada. Of wat dacht je van Sangria? Ook lekker en tropisch!

Tropische fun

Het belangrijkste ingrediënt voor een tropisch feest is tropische fun! Zorg voor waterballonnen en hou een watergevecht om af te koelen! Versier jezelf of iemand anders met fluorescerende bodypaint om een echte full moon party na te bootsen. Dit doen ze in Thailand veel bij het strand. Met deze bodypaint zie je iedereen in het donker oplichten in verschillende kleurtjes. Als laatste tip: Limbo dansen! Laat iedereen limbo dansen en zorg voor een limbo paal.

- © 2024